Bréking!

Képzeljétek, olaszul tanulok!

Még hónapokkal ezelőtt Biyadhoo kezdte el használni a Duolingo alkalmazást az angoltudása fejlesztésére, aztán én is megnéztem tüzetesebben, hogy mit is tud ez a cucc. Évekkel ezelőtt is gondoltam már rá, hogy jó lenne legalább alap társalgási szinten megtanulni franciául, olaszul meg spanyolul, csak hát ki a fene ér rá nyelviskolába járni heti 2-3 alkalommal?!

Na erre a problémára pont megoldás a Duolingo. Szerintem állat jól tanít, példamondatokat, kifejezéseket sulykol az emberbe, nem szavakat. Ha van mikrofonod és úgy állítod be, még a kiejtést is lehet gyakorolni Még nagyon az elején vagyok, de ahogy nézem, annyira sok lecke van, hogy akár fél évig is el tudok szórakozni vele. Itthon, vagy bárhol ráérő időmben (merthogy okostelefonra is elérhető), mindezt teljesen ingyé' :-)

4 napja kezdtem el, de nagyon tetszik és már egész sok mindent megtanultam. Esténként tökre várom, hogy hazaérjek és olaszozhassak egy kicsit. Egy hátránya viszont van. Az angolt magyar nyelven tanítja, de minden más nyelvet (olasz, francia, spanyol, portugál és német) angolul. Ezen a teljesen kezdő szinten még nem okoz ez problémát, majd néhány hét-hónap múlva, amikor előrébb leszek, meglátjuk, hogy hátráltatni fog-e.

Most nagyon rá vagyok izgulva az olaszra, de szerintem hétvégén le fogom tesztelni, hogy németből hogy állok. Ha másra nem, egy kis tudásfelelevenítésre biztosan jó lesz :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search