Kicsit sokat képzeltem magamról nyelvtanulás ügyileg

Korábban már meséltem nektek, hogy olaszul tanulok. Az elején ez egész könnyen ment, még úgy is, hogy a Duolingo angolul tanítja nekem az olaszt,  tehát a fordításokat mindig angolul kell beírni, illetve angolról kell olaszra fordítani a mondatokat. Igen ám, de elérkezett egy pont, amikor ez a kis drága elkezdett nekem igéket meg elöljárószókat tanítani, és ebbe már kezd a bicskám beletörni :-( Ma harmadik nekifutásra sikerült csak abszolválnom egy leckét és ezért most kellőképpen mérges is vagyok magamra, mert amúgy állati logikus az egész, csak sok mindenre kell egyszerre odafigyelni.

Az odáig rendben van, hogy a magyarhoz hasonlóan az egyes személyes névmásokhoz tartozó igéknek más-más alakjuk van, de az már sok(k), hogy vannak hímnemű meg nőnemű főnevek, és minden nyomorult elöljárószót (illetve jelzőt) a főnév neméhez kell igazítani, plusz nézni kell, hogy egyes, vagy többes számban áll-e a főnév.

Sok gyakorlással persze megtanulható a dolog, de úgy néz ki, hogy amit induláskor kitaláltam, vagyis hogy fél év alatt végzek az összes leckével, ami a Duolingo-ban van, az nem biztos, hogy menni fog. És akkor még hol van, hogy franciául és spanyolul tanuljak, illetve gyakoroljam a németet?! A világ összes ideje sem lenne elég erre :-(

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search