Valami folyton változik nálunk...

..., éppen ezért sosem unatkozunk :-)

Talán korábbi bejegyzésekből már tudjátok, hogy évek óta Nespresso kávét iszunk. Olyannyira, hogy mikor a régi kávéfőzőnket újra cseréltük, a régit bevittem a (már csak volt) munkahelyemre és a Nespresso-rajongó kolléganőkkel közösen használtuk tovább.

Igen ám, de most elérkezett az idő, hogy ismét feltöltsük a kávékészletünket, és Biyadhoo kezdett gondolkodni rajta, hogy vajon érdemes-e a Nespresso-nál maradni. Félreértés ne essék, semmi baj a Nespresso-val, állati finomak a kávéik, ami nekünk hiányzik, azok a különböző tejes verziók, latte machiato, cappuccino és társai. Létezik Nespresso-s kávéfőzőből tejes is, korábban (igaz más márkából) volt nekünk is, de az a baj vele, hogy akárhogy kiszámolod, nem tudsz pontosan annyi tejet beletölteni, amennyire éppen szükség van, ha benne hagyod, bebüdösödik, ha ezt nem akarod, akkor meg ki kell önteni a tej egy részét, szóval macerás és nem is túl gazdaságos.

Ebből a megfontolásból javasolta Biyadhoo, hogy térjünk át a Dolce Gusto-ra. Sokféle kávéjuk van, köztük jónéhány tejes is, és ahogy utánaszámoltunk, még kedvezőbb is az ára, mint a Nespresso-é. Így hát múlt hétvégén megfogtuk magunkat, és beszereztük a megfelelő kávéfőzőt és a fellelhető szinte összes kávétÍpust, a Nespresso-s kávéfőzőnket pedig hipersebességgel sikerült elpasszolnunk.

Nem bántuk meg a döntést, nagyon finomak a Dolce Gusto kávék is, a sima kávék és a tejesek egyaránt. A konyhánkat egy kicsit át kellett alakítani ahhoz, hogy a lehető leghelytakarékosabban tárolhassuk a kávékat, de Biyadhoo kreativitásának hála, ezt is gyorsan megoldottuk.

Hiába na, Biyadhoo-nak mindig jó ötletei vannak :D :D

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search