Tökéletes nap

Ez a mai nap szinte 100%-ig tökéletes volt. Azért csak szinte, mert reggel, amikor még félálomban a telefonomon átnéztem, milyen leveleket kaptam tegnap este óta, a sok üzenet között volt egy, ami nem éppen jó hírt tartalmazott, de ezt leszámítva minden klappolt.

Délelőtt a szokásos dolgokkal voltunk elfoglalva: munkakeresés, napi bevásárlás, egy-két ház körüli tennivaló, aztán ebéd után kitelepedtünk a teraszra. Napoztunk, nyelvet tanultunk (Biyadhoo angolt, én olaszt), könyvet olvastunk, és időnként, mikor nagyon melegünk volt, üzembe állítottuk a frissen megszerelt teraszklímát, hogy egy kicsit vizesek legyünk és kibírjuk a meleget. A teraszklímának ugyan nem pont az a rendeltetésszerű használata, hogy fürdőruhában pancsoljunk alatta, de a mienk úgy tűnik, hogy alapvetően erre való :) Nem porlasztja ugyanis eléggé szét a vizet ahhoz, hogy ne legyen minden, ami egy méternél közelebb van hozzá, csuromvizes. Emiatt aztán nem a teraszt hűtjük vele, hanem magunkat :-) Nagyon szuper volt napozni egy kicsit, már egész jó színünk is van.

Vacsorára Biyadhoo nagyon finomat alkotott. Fogalmam sincs az étel polkorrekt megnevezéséről, mindenesetre hasábokra vágott krumplit kellett megfőzni hozzá, majd a főtt krumplit bele kellett forgatni egy tejfölös-tojásos- fűszeres mártásba, és ezt az egészet egy tepsiben pirosra kellett sütni. Állati fincsi volt. MIndezeket megkoronázandó, elfogyasztottunk egy sárga muskotály - furmint cuvée-t.

Minden nap lehetne ilyen, mint ez a mai volt! :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search