Történt itten mindenféle

Szerdán volt a KLM-nek egy rendezvénye a Westendben. Volt egy kampány, hogy minél eredetibb képeslapszövegeket kellett írni, és aki adott be pályamunkát, az automatikusan meghívást kapott a rendezvényre is, ahol a zsűri által "előszűrt" tíz legjobb képeslapszöveg közül a közönség választotta ki a legjobbat, amelynek írója Curacao-ra utazhatott.

A tetőteraszon tartották a rendezvényt, így nagy szerencsénk volt, hogy aznap éppen kellemes meleg idő volt. Rég jártam már a WCC tetőteraszán, nem is emélkeztem rá, mennyire jó kis hely. Van eg elég nagy füves terület, ahol még nyugágyak és napernyők is ki vannak téve, amiket bárki használhat.

A műsor házigazdája Rákóczi Feri volt, aki igyekezett minél több marhasággal szórakoztatni a jónépet, és időnként egy-egy Hollandiával kapcsolatos kérdéssel odament véletlenszerűen kiválasztott emberekhez, akik, ha jól válaszoltak, nyerhettek. Biyadhoo a Hawaii-mintás ingének köszönhetően szintén játékossá vált, és nyert is: egy "repülős csomaggal" (felfújható nyaktámasz, szemvédő, füldugó) lett gazdagabb.

Amíg folyt a szavazás, mindenkit vendégül láttak két koktélra és egy pohár sörre, valamint egy DJ különféle latin zenével szórakoztatta az embereket, és időnként megjelent két csajszi is, akik latin táncokat táncoltak, meglehetősen életszerűtlen műmosollyal az arcukon. Aztán este 8-kor kiderült, ki utazhat Curacao-ra, és a szavazók között Geszti Péter sorsolta ki, hogy ki utazhat el egy hétvégére - hova máshova, ha KLM rendezvényen vagyunk :) - Amsterdamba.

Jó volt egy kicsit kimozdulni itthonról és levegőn lenni, örülök, hogy elmentünk - pedig az utolsó pillanatban, szerda délután tudatosodott bennünk, hogy aznap van, és nem csütörtökön :)

Ezen a héten azt is megtudtam, hogy jól választottunk bankot. Másik három bankkal is kell most pechemre ügyet intéznem, de egyik jobban szívat, mint a másik.

Ma (nem bírom ki, hogy ne nevesítsem) a Budapest Banknál jártuk meg nagyon. Odamentünk reggel 8 után egy kicsivel, annyi lett volna a feladat, hogy egy előre kinyomtatott, aláírt papírt a kezembe adnak, és mehetek Isten hírével. Ezzel szemben volt egy darab ügyintéző, aki éppen bankszámlanyitást intézett az előttünk levő ügyfélnek, és rajta kívül egy teremtett lélek sem ült a pultban. Amikor már ott ültünk 45 perce, Biyadhoo kicsit berágott, és az éppen ott rohangáló feltehetően fiókvezetőtől megkérdezte, hogy nem lehetne-e, hogy ezt az egyperces ügyünket elintézzük végre és ne üljünk ott még másfél órát, amíg sikerül elintézni a másik ügyfélnek a bankszámlanyitást, kártya- és netbank igénylést, stb-stb. Mit tippeltek, mi történt ezután? A fiókvezető odament egy asztalhoz, felvett róla egy papírt, hogy tessék, itt van. Ezért ültünk ott 45 percet, pedig simán maguktól is megkérdezhették volna, hogy tudnak-e valamiben segíteni, mert ez a számlanyitás kicsit hosszadalmas lesz.

A másik két bank se semmi, az egyiknél közel 3 hét, míg elintézik, amit kérek tőlük, a harmadik meg megígérte, hogy tegnapra kész lesz a papírom, hát szerintetek kész lett? Persze, hogy nem. De még mára sem.

Ezzel szemben az Ersténél, ahol most vagyunk, van saját privát bankárunk, aki mindig segít, akármilyen idióta kérdésünk van, ha épp ügyfél van nála, amikor hívjuk, egészen biztos, hogy visszahív, amint felszabadul, és az első pillanattól kezdve nagyon normálisan, amolyan európai módon bánik velünk. Pedig szerintem egy banki alkalmazotnak mindegy kellene, hogy legyen, hogy az adott ügyfél 10, vagy 10.000.000 forintott tart a bankban, ő akkor is az ügyfél, akit tisztességesen ki kéne szolgálni, de legalábbis nem kéne megszívatni...

Szép, bankmentes hétvégét mindenkinek! :)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search