Ilyen az igazi kereskedő

Pénteken, amikor jöttünk hazafelé, láttuk, hogy van valami rendezvény a Népligetben, sok sátor, stand és egyebek. Biyadhoo meg is nézte a neten, hogy egész hétvégén egy Múltidéző Piactér nevű rendezvény van ott.

Tegnap és ma délelőtt a ház körüli dolgainkkal voltunk elfoglava, de déltuán azért csak kinéztünk, mégis legyünk egy kicsit levegőn meg emberek között. Rengeteg baromságot árultak, de volt néhány egészen jópofa dolog is. Nagyon sok ételes-italos stand volt: borok, pálinkák, lángos, kürtős kalács, vattacukor, csoki, cukorka, pörkölt és egyéb magyaros ételek, és persze nem maradhatott el a vásárok elengedhetetlen kelléke, a vurstli, a céllövölde, a zsákbamacska és a kisdodzsem sem.

Bejártuk az egész piacteret, szerencsénkre, mert útunkba került egy fűszereket árusitó hölgy is. Rengeteg féle fűszert, fűszerkeveréket árult, és mint kiderült, hozzánk igen közel, a Maglódi úton van a gyáruk. A honlapjukon lehet rendelni a termékeikből, és vannak különböző átvételi pontok, ahol át lehet venni a megrendelt árukat. Elég sok fűszerből volt egy-egy csomag kinyitva, hogy meg lehessen szagolni. Mi a görög fűszerkeveréket szagoltuk meg elsőnek (mi tagadás, nagyon ígéretes illata van), és ebből valószínűleg az árus hölgy messzemenő következtetéseket vont le, mert a következő kérdése tökéletesen telibe talált. Így hangzott: "Ha szeretitek a sajtot, akkor tudok ajánlani egy kifejezetten sajtokhoz való fűszerkeveréket, szagoljátok csak meg!" Megszagoltuk, és a görög fűszerkeverékkel együtt ebből is vettünk egy csomaggal. Só és különböző fajta borsok keveréke, de valami hihetetlen finom illata van.

Volt itthon egy egész különleges sajtunk, amit ma reggel az Aldiból hozott Biyadhoo, és ahogy a fűszerkeveréket megszagoltuk, máris tudtuk, hogy ahhoz a sajthoz és egy üveg fehérborhoz tökéletes lesz.

Így hát mára is megvolt a gurmanság, ezt az ominózus Aldis sajtot (Milfina Erzherzog Johann a neve) pici kockákra vágta Biyadhoo, befújta egy kis olivaolajjal és megforgatta ebben a fűszerkeverkében. Hát, ha nem számolnám rendületlenül az elfogyasztott kalóriákat, tuti, hogy kilószámra tudnám enni ezt a cuccot, annyira fantasztikus íze van :) A sajt, a fűszer és a bor kölcsönösen kiemeli egymás ízét, valami egészen egyedi kombinációt alkotva. Egy biztos, a vasárnap esténket bearanyozta!

De hogy honnan szagolta ki a fűszeres hölgy, hogy mi szeretjük a sajtokat és ez a fűszerkeverék be fog jönni nekünk...?! Bizonyára azért, mert ő azon kevés ízig-vérig kereskedők egyike, akinek elég egy-két percet beszélnie a vevővel, és máris tudja, hova tegye őt, mit ajánljon neki. Vérében van a kereskedés, na!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search