Hűtőcsere

Jó ideje törjük már a fejünket azon, hogy lecseréljük a hűtőnket. No nem azért, mert valami baja lenne, világbajnok kis hűtő, csak sajnos kinőttük, sokszor van, hogy nehezen férnek el benne a cuccaink. Ehhez a mutatványhoz most tűnt megfelelőnek a csillagok együttállása, így tegnap került sor újdonsült hűtőszekrényünk elhozatalára.

Óbuda hegyvidékes részéről kellett elhozni, egy családi házból. Biyadhoo-nak szerencsére van egy haverja, akinek van egy megfelelően nagy kisteherautója, amibe egy ilyen bázikus méretű side by side hűtőszekrény befér, és tegnap este még rá is ért, hogy segítsen. Nem mondanám, hogy könnyű feladat volt a nagyjából 120 kg-s hűtőszekrényt sötétben a kerten át egy sor lépcsőn lecipelni, de a három fickó (a hűtő eredeti gazdája volt a harmadik) viszonylag hamar abszolválta.

Idehaza pedig Jar Jar-t vontuk be harmadiknak a cipekedős bizniszbe, így a teherautóból elég gyorsan felkerült a hűtő a lakásba. Csakhát belefutottunk abba a problémába, hogy egyrészt szállítás, döntögetés után célszerű nem azonnal bekapcsolni a hűtőt, másrészt pedig szükségünk volt egy vízbekötő kis kütyüre, ugyanis ez egy vízszűrős hűtő, amit rá kell kötni a mosogatógép kiállásra, csak olyan eszközünk nem volt itthon, aminek az egyik vége a kiálláshoz, másik vége a hűtő vízcsövéhez passzolna.

Ígyhát a tegnapi éjszakát pihenéssel és szellőzéssel töltötte a hűtőszekrény, ma reggel pedig Biyadhoo felvette a nyúlcipőt és elindult vízbekötőért. Azt hinné az ember, hogy ez egy hétköznapi eszköz, ami minden nagyobb barkácsáruházban kapható, de nem. Végül a neten találtunk egy embert, aki vízszűrős hűtőkhöz árul kellékeket, és tőle tudtunk venni egy ilyen bekötőt. Így már nagy volt a boldogság, üzembe tudtuk állítani a hűtőnket. Míg ő hűtötte magát lefele, Biyadhoo kívülről lepolírozta az egészet, merthogy ez ilyen fényes fekete hűtő (valami kalapácslakk vagy mi az ördög a polkorrekt neve).

Mikor megvolt a polírozás, kezdődtek a további gondok, ugyanis a konyha is némi átalakításra szorult, pontosabban szükségünk volt egy spéci alakúra vágott bútorlapra. Normál esetben ezt is könnyű megszerezni, de mivel az OBI leltároz, ezért egyszerűen nem kapható most bútorlap náluk, mert lefogyasztották a készletet (biztos nem akartak túl sokat számolni), a Praktikerben meg hétvégén nincsen lapszabászat, ezért egy kicsit bonyolult volt ez a feladat is. Végül Biyadhoo csak megoldotta, megszerzte a bútorlapot, de spéci alakúra már nekünk kellett vágni. Dekopírfűrészel viszonylag gyorsan meglett ez is, rávasaltuk az élfóliát és halleluja, már készen is lettünk... volna, ha nem jövünk rá, hogy a hűtőből nem hideg, hanem csapmeleg víz jön, és nem gyártja a jégkockákat, amit alapból kellene neki. Kis telefonálgatás és netes keresgélés után ennek is meglett a megoldása, és most már minden úgy működik, ahogy kell neki.

Úgyhogy "ööm van é bódottá". Meg össznépi lazítás az eddigi munka után :))


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search