Filitheyo pogácsát sütni tanul :)

Napról napra fejlődöm konyhaművészet terén. Nem is csoda, hiszen jó tanárom van :)

Holnap lesz a 11 éves évfordulónk, és családi szokásnak megfelelően ezt is előző napon ünnepeljük, vagyis ma. Túl azon, hogy Biyadhoo isteni finom borokat hozott mára (ebédhez sárgamuskotályt, délutánra egy idei Beaujolais-t Luis Jadot-tól, vacsorához pedig egy Kaiken Malbec-et), úgy határoztunk, hogy sütemény helyett pogácsát sütünk magunknak. A nosalty-n találtuk ezt a receptet, ami alapjaiban változtatta meg a pogácsasütésről eddig alkotott elképzeléseimet. Rá kellett jönnöm, hogy korábban túl vékonyra nyújtottam a pogácsa tésztáját, ezért lett olyan, mint a cipőtalp. De ez! Ez valami csodás, főleg melegen :) Egyelőre még tartja magát, ott figyel a konyhában kb 40-50 db pogácsa, de hogy meddig bírja, az jó kérdés :) 2-3 óra múlva már tutira nem lesz egy darab se belőle!

Imádom az ilyen napokat, amikor nem kell menni sehová, cserébe hódolhatunk a kulináris élvezeteknek, valami saját készítésű étellel.  Meg kéne nyerni a lottóötöst, és akkor minden nap ilyen lehetne :)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search