Mindenféle jó dolgok

Ismét zajlottak körülöttünk az események :)

Már törjük egy ideje azon a fejünket, hogy le kellene cserélnünk a plazma TV-nket. Nem mintha nem működne tökéletesen, de a plazma technológia olyan, hogy szükségképpen fényes a TV képernyője, emiatt napsütésben igen nehezen látható. Tudom-tudom, húzzuk le a redőnyt, na de nekünk nincsen redőnyünk, csak sötétítőfüggönyünk, az meg vajmi keveset ér ebből a szempontból.

Sógornőmék a minap vettek maguknak egy 3D-s LED TV-t, aminek a szakszerű bekötése, erősítővel, médialejátszóval, és egyéb számítástechnikai berendezésekkel való összekötése Biyadhoo feladata volt.

Nagyon tetszett, amit láttunk, úgyhogy biztosak voltunk benne, hogy előbb-utóbb nekünk is kell egy LED TV. Igenám, de ezek a cuccok nem két fillérbe kerülnek, két fillérnél többet pedig momentán nem tudnánk rááldozni :( Itt jött be a képbe a T (vagyis a Magyar Telekom), akik éppen karácsonyi akciót tartanak: azok az előfizetők, akik megadott feltételeknek megfelelnek, vásárolhatnak önerő nélkül, kamatmentes részletre TV-t, egész baráti havi törlesztési összegért.

Osztottunk-szoroztunk, és úgy döntöttünk, bevállaljuk. Megrendeltük még másfél vagy két hete és tegnapelőtt kaptuk meg. Ő a kicsike :) Azóta, hogy megérkezett, tiszta TV függők vagyunk, amikor csak van két szabad percünk, nézünk valami 3D-s cuccot, ma meg a reggeli készülődés közepette találtunk 10 szabad percet, amikor a wii-t is kipróbáltuk 3D-ben. Nagyon állat, imádjuk, és ma a napsütést is letesztelte Biyadhoo, azt mondja, tökéletesen látható a kép akkor is, ha besüt a nap a szobába.

Ez volt eddig a boldogság része a dolognak. Hétfőn ugyanis pechemre meghúztam a derekam egy rossz mozdulattal. Ennek megfelelően három napig olyan voltam, mint a reumás öregasszony, nem voltam képes kiegyenesedni. Még mindig nem az igazi, de már jelentős javulás mutatkozik. Amikor nagyon fájt, akkor az egyik kolléganőmtől kértem kölcsön egy ilyen tartásjavító ülőpárnát. Funkciójában ugyanaz, mint a labda, de nem foglal akkora helyet, és ez is baromi kényelmes. El is határoztam, hogy nekem is kell egy ilyen, és ezt a gondolatot megosztottam Biyadhoo-val is. Még aznap megvette nekem a párnát. Azóta is azon ülök a munkahelyen, és érzem, hogy nagyon jót tesz a hátamnak. Edzi a hátizmokat és nem utolsósorban egyenesen tartja a gerincemet. Ha elmúlik ez a retkes hátfájás, akkor nagyon szuper lesz.

Tegnap pedig életünkben először fürjtojást ettünk :) Történt ugyanis, hogy az Aldiban Biyadhoo összetalálkozott egy doboz fürjtojással, gondolt egy nagyot és merészet és megvette :) Tojáskrémet készített belőle, amihez keménytojást kellett főzni a fürjtojásokból. Ezeket a picuri tojásokat rém vicces meghámozni, nem jön le olyan könnyen a héja, mert piszok vékony és törik jobbra-balra. Viszont a tojáskrémállati finom lett, be is kajáltuk az egészet:)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search