Megint szépültünk egy kicsit

Még csütörtökön indult lakásunk újabb szépülési folyamata :) A Jyskben jónéhány termék akciós volt, többek között egy előszobabútor is, elmentünk hát megnézni. Tetszett, amit láttunk és szerencsére volt nekünk megfelelő, éger színben is, így hát nem haboztunk sokat és megvettük. Még aznap este össze is raktuk, ami egy kicsit macerás volt. Pontosabban nem is az összerakással volt baj, hanem a falra való felakasztással. Eredetileg a régi előszobafalnak az akasztóját akartuk felhasználni, de ha oda tettük, akkor pont rálógott a villanykapcsolóra, így új lyukakat kellett fúrni a falba. Jópár kiló megvan ez a cucc, ezért nem egyszerű feladat felakasztani, így egy kicsit öszerondítottuk a falat. Gondoltuk, majd hétvégén veszünk festéket és megjavítjuk.

Tegnapra újabb szuper ötlete támadt Biyadhoo-nak. A konyhában levő csillárt sosem használtuk, mert a szekrényben levő szpotlámpákat, illetve különböző ledszalagokat használunk világításra - ezek sokkal jobb fényt adnak a konyhai munkához, mitn a csillár. Már régóta törtük a fejünket rajta, hogy le kéne azt a csillárt szedni onnan és valahva máshova átrakni, ahol több haszna van, de eddig nem jött az isteni szikra :) Az új előszobafal viszont ezen a téren is meghozta az eredményt: A belinkelt képen látszik, hogy van egy kis teteje az előszobafalnak, így Biyadhoo-nak az az ötlete támadt, hogy a konyhai csillárt tegyük be a fürdőszobába a tükör fölé (mivel ott úgyis fényhiányban szenvedtünk), az ott levő lámpát pedig szereljük fel az előszobafalra a fogasok fölé, hogy ot is legyen egy kis fény.

Odáig rendben is ment a dolog, hogy a konyhából és a fürdőből leszedte Biyadhoo a lámpákat, de mikor a fürdőszobába akarta beszerelni a nagyobbik lámpát, akkor valami vezeték összeért egy másikkal és a fí-relé lecsapta az egész lakásban az áramot :) Ezek után zseblámpával befejezte a szerelést, de hiába kapcsoltuk vissza az áramot, a lámpa nem működött :( Úgyhogy újra le kellett szerelni, és ekkor már látszott is (persze csak Biyadhoo számára, nekem fogalmam sincs ezekről :)), hogy mi a hiba, ami szerncsére gyorsan javítható volt, úgyhogy lett szép fényár a fürdőben. A régi fürdőszobai lámpát pedig valami ügyes trükkel bekötötte az előszobafal melletti villanykapcsolóba, így most már az előszobában is van világítás :) Nagyon jól mutat, állati szép lett!

Ma pedig reggel fogta magát Biyadhoo és vett falfestéket, hogy kijavítsjuk az előszobafal felszerelése okozta sérüléseket, meg rendbehozzuk a konyhai csillár helyén maradt lyukakat. Na de ha már a kezében volt a fetőhenger meg a festék, akkor az évek alatt felhalmozódott többi hibát és koszt is eltüntette :) Úgyhogy most nagyon szép lett a nappalink-konyhánk, nagyon örülünk magunknak, és jöhet a jól megérdemelt ebéd Apusoméknál :)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search