A lakás csinosítása folytatódik...

Vasárnap ugyebár fehérre festettük a lakás eddig bekoszolódott, esetleg lekopott falait. Na de ha már ott voltunk, eszünkbe jutott egy régi ötletünk, miszerint az étkező és az előszoba (ami egyébként fizikailag egy légtérben van a nappalival és a konyhával) falát jó lenne valami szép élénk színre befesteni.

Vasárnap erre már a családi körben töltött délutánt követően nem jutott idő, de hétfőn az első dolgunk volt munka után az OBI-ba menni festéket választani. Rutinosan vittünk magunkkal egy darabot a padlócsempéből, hogy mégis tudjuk mihez hozzánézni a színeket. Nos, ahogy sejtettük is előre, a színválasztás nem volt egyszerű. Rengeteg féle színű festék volt, de vagy túl világos, vagy túl sötét, vagy túl babás, vagy nem is illett színében a csempéhez. Végül két szín maradt, amiből választanunk kellett, egy almazöld és egy "Provence varázsa" fantázianevű, sötét mályvaszínű festék, amiből az előbbit választottuk, mert a mályvát túl babásnak tartottuk.

Hazarongyoltunk a festékkel és még aznap este nekiálltunk a munkának: Biyadhoo festett, én tartottam neki a kellékeket, törölgettem a lecsöpögő festéket, ilyesmi. Hamar kiderült, hogy nem vettünk elég festéket, mert nem úgy fed ez a cucc, mint gondoltuk, így még aznap Biyadhoo visszament az OBI-ba egyrészt festékért, másrészt rájöttünk, hogy nem vettünk védőszalagot, ami bizony kellene, ha nem akarjuk a plafont meg a falon levő összes kapcsolót befesteni majd lepucolni.

Na mindegy, lényeg a lényegben, hogy készen lett a festés, de már száradás előtt látszott, hogy nem lesz elég egy réteg: tiszta foltos meg kockás lett a fal. Úgyhogy kedden Biyadhoo felkent egy újabb réteget, amivel már tökéletes lett. Egészen pontosan ilyen :)

Nagyon örültünk magunknak, amit kellő részletességgel meg is tárgyaltunk az esti fürdés közben, amikor is megállapodtunk, hogy majd egyszer azzal a Provence-izével befestjük a fürdőben és a WC-ben a plafont, merthogy oda az a szín pont illene és nem is lenne babás.

Hát a "majd egyszer" az egészen tegnapig váratott magára, Biyadhoo ugyanis azzal lepett meg, hogy megvette a festéket és befestette a két plafont. Ezen a képen még nem az igazi, mert a védőszalgok nincsenek leszedve, de szerintem ez is fantasztikus jó lett.

Mindezek után már csak az a feladat volt hátra, hogy infrasorompó kerüljön a garázskapura, ami megakadályozza, hogy véletlenül nyitva maradjon a garázs, ha elmegyünk és elfelejtjük megnyomni a lecsukó gombot. Tegnap este vettünk is vaterán egy ilyen kütyüt, ami pont annyira volt használhatatlan, amenyire olcsó, úgyhogy Biyadhoo-nak ma szereznie kellett egy másikat. Bekötötte, és most már minden szép és jó, a mi garázskapunk tutira nem fog nyitva maradni ebben a fene nagy télben, ami ránk köszöntött ma :)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search