Megjött a tavasz :)

A tegnapi nap jó része, és a mai nap  eddig a munkáról szólt. Az, kérem szépen, úgy volt, hogy Biyadhoo már régóta pedzegeti, hogy a bejárati ajtót, ami eredendően fehér színű, jó lenne valamilyen más színre festeni kívülről. Belülről marad fehér, mert körülötte zöld a fal, így oda nem kell több szín. Tegnap az OBI-ban vett Biyadhoo egy nagyon szép kalapácslakkot, hogy majd azzal jól befesti az ajtót. Sajnos kiderült, hogy ez nem fog menni, mert a kalapácslakk nem fogja be az ajtón levő zománcfestéket. Így hát irány vissza az OBI-ba, zománcfestékért. Vett is egyet, amiről kisült, hogy valami átkoztt vacak minőség: négy rétegben sem fedett normálisan. Ezek után jött a Trinát magasfényű zománc, ami aztán első nekifutásra betakarta az ajtót.

Egyébként hasonlóan jártunk a zöld falfestékkel is. Korábban meséltem, hogy befestetük az étkező falát zöldre, csak hát az OBI saját márkás festéke (ami színben a leginkább tetszett, azért azt vettük meg) két rétegben sem volt az igazi. Hét elején vettünk Dulux-ból egy hasonló zöldet, na az elsőre takart, mint a kisangyal :)

Ajtó ügyben még ma is volt feladat: Biyadhoo még kicserélte a szigetelést, meg egy kicsit a lépcsőházi oldalon a falat is lefestette, és csináltatott új névtáblát, mert a korábbit tönkretette a higító, úgyhogy most már, ha nehezen is, de megszületett a végeredmény, ami bizony nagyon jól néz ki!

Ma reggel Biyadhoo hozott közel 100 kg virágföldet és különféle paradicsom- és kaliforniai paprikamagokat. Eddig is volt 5 db kisebb balkonládánk, ezekbe ültetem minden évben a büdöskéket. Még a télen vettünk további három, sokkal nagyobb balkonládát, azzal a céllal, hogy azokba zöldséget ültessünk.

Mivel ma gyönyörű, napos, meleg, tavaszi idő van, nyarat csináltunk a teraszon: Beüzemeltük a locsolórendszert és a teraszklímát, illetve teleültettük a fent említett balkonládákat. Most már csak azt várjuk, hogy kikeljenek a magok és legyenek szép virágaink meg zöldségeink. Illetve azt, hogy legyen még melegebb, hogy felhozhassunk a pincéből a leandereket is.

Ha már a virágfölddel ügyködtünk, akkor a lakásban levő növényeken is pótoltam a földet, ahol kellett, aztán jöhetett a nagytakarítás mindenhol :) A virágfölddel ugyanis én képtelen vagyok tisztán dolgozni, mindig minden tiszta mocsok lesz tőle.

Ja, és azt nem is mondtam, hogy a kisraktárban is rendet raktunk ma, kipakoltam mindent, Biyadhoo kicsit átalakította a polcokat, hogy jobb helye legyen a vasalódeszkának meg a ruhaszárítónak, kitakarítottam ott is, aztán visszapakoltam.

Egy szó mint száz, elfáradtunk, de megint szépültünk egy kicsit, és ez nagyon jó!

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search