Egy igazán jól sikerült hétvége

Rég volt ilyen jól sikerült hétvégénk, mint ez a mostani :)

Korábban már említettem, hogy tegnapra irányoztuk elő idei rendes villányi borkóstolónkat Sauskáéknál. Éppen ebédidőben érkeztük, így Krisztián egy finom brut pezsgővel és a szokásos mennyei hidegtállal (rajta sonkával, szalonnával, különféle sajtokkal és zöldségekkel), valamint frissen sült, meleg kenyérrel fogadott bennünket, később pedig kaptunk egy isteni steak-et sült zöldségekkel és vajas-olívás krumplipürével.

Természetesen most is fantasztikus borokat hozott nekünk Krisztián: A pezsgőt követően kóstoltunk sillert, Cuvée 13-at, kadarkát, kékfrankost, syrah-t, merlot-t, cabernet franc-t, gyöngyöző sillert és lezárásnak kaptunk egy late harvest-et. Közben tettünk egy rövid látogatást a borospincében is - ez is kihagyhatatlan része a borkóstolónak, és még mindig tud Krisztián számunkra is új dolgokat mesélni a borkészítésről, pedig ez volt a negyedik alkalom, hogy náluk jártunk.

Gyönyörű időnk volt, így jó sokáig kint ücsörögtünk a teraszon és élveztük a napsütést, valamint a gyönyörű kilátást a villányi borvidékre. Amíg hűvösebbre nem fordult az idő, addig sütkéreztünk és tobzódtunk a finomságokban, aztán szépen hazakocsikáztunk (Apusom önfeláldozó módon bevállalta a sofőr szerpét, így ez alkalommal nem aludtunk Villányban).

Ma pedig az utolsó síugró világkupa versenyt rendezték, ami rendkívül izgalmasra sikeredett, a legutolsó ugrásig nyitott volt, hogy ki nyeri az összetett világkupát: Severin Freund vagy Peter Prevc. Végül azonos öszetett pontszámmal végeztek mindketten, de mivel Freundnak több győzelme volt az idény során, mint Prevc-nak, így a németé lett a kristálygömb. Szó se róla, mi ennek nagyon örültünk, mert neki drukkoltunk jobban, de az kész csoda, hogy Prevc nem zúzott mindent halomra dühében :)

Egy szó mint száz, nagyon szuper kis hétvégénk volt!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search