Ünnepi hét

Ez a hét szinte végig az ünneplésről szólt :)

Kedden volt a szülinapom, amit már hétfőn megünnepeltünk Biyadhoo-val. Egy ilyen gyönyörű virágot kaptam tőle, ami el is foglalta a főhelyet a nappaliban: a dohányzóasztal közepén lakik, ahol tökéletesen passzol az alatta levő terítőhöz, és mindig, midnenhonnan remekül látható :)

A privát ünneplést megelőzően még sütöttem egy "kevés" pogácsát a kolléganőknek, odabent ugyanis az a szokás, hogy akinek szülinapja vagy névnapja van, az süt valamit, a többiektől pedig kap egy virágot. A lányoktól is nagyon szép növényt kaptam, ilyet. A pogácsám pedig osztatlan sikert aratott körükben, délutánra elfogyott az összes :)

Pogácsáról jut eszembe: a múltkor vásárolt multifunkcionális eszközünk (ami alkalmas szeletelésre, gyalulásra, sajtreszelésre, turmixolásra, darabolásra, darálásra és dagasztásra is) ismét bebizonyította, hogy nagyon érdemes volt megvenni: a pogácsa tésztáját pillanatok alatt bedagasztotta, és annyira könnyen kezelhető, homogén tésztát készített, hogy én csak lestem. Ezen felbuzdulva a holnapi kelt tésztámat is a gépben fogom dagasztani :)

Kedden voltak itt Apusomék is felköszönteni, de velük az igazi ünneplés majd holnap lesz :)

Csütörtökön is buliztunk: Jar Jar ballagására voltunk hivatalosak, majd utána náluk volt egy kisebb családi összejövetel, isteni hidegtálakkal, pogácsákkal, tiramisuval, és legnagyobb meglepetésemre én is kaptam egy picuri kis tortát tőlük :)

Ma Jóanyáméknál voltunk szintén a szülinapomat, és anyák napját ünneplendő. Odaérünk, felmegyük az emeletre, csengetünk, semmi. Még egyszer csengetünk, semmi. Na mondom, próbáljunk bemenni kulccsal, hátha kiderül, mi van. A kulcs nem nyitotta az ajtót (mint utóbb kiderült, összekevertem a két zárba való kulcsot, és azért), úgyhogy telefonos segítséget kértünk. Hívom Anyámat, foglalt. Hívom Zoltánt, na ő felveszi, aztán mondja, hogy anyám épp minket hív, hogy ugye emlékszünk rá, hogy nem hozzá, hanem Zoltánhoz kell menni (amúgy kb 100 méterre laknak egymástól). Mondom, ezt eddig senki sem mondta, de akkor szaladunk oda :) Eme kis közjáték után kezdetét vette a tatárbeefsteak party :) Sajnos ez egy olyan étel, amit a szó szerinti rosszullétig vagyunk képesek enni, úgyhogy komoly önuralomra van szükség hozzá, hogy csak annyit egyek, ami még nem árt meg :) Ebéd után pedig Zoltán készült direkt nekem néhány bakelit lemezzel :) Queen, Edda, Beatles... Ugyanis még az előző lakásában mondtam neki, hogy mennyire tetszett, amikor Eddát hallgattunk nála bakelit lemezről. Régi stílusú, de gyönyörű, hibátlan állapotú bútorokkal van berendezve a lakása, ami egy nagyon különleges hangulatot kölcsönöz. Erre csak még egy lapáttal rátesz a bakelit lemez :) Nincs mese, szeretek nála lenni :)

Most meg itt pihegünk és emésszük a tatárt :) A holnapi nap se a fogyókúráról fog szólni, Apusoméknak steak-et fogunk sütni, ha az időjárás is úgy akarja, akkor grillen, kint a teraszon :)

Csodajó kis hét volt ez, de azért nem bánom, hogy nincs mindig születésnapom, ennyit zabálni nem lehet hosszú távon :D


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search