Ilyet én még nem láttam

Pedig egy ideje már utazgatunk Biyadhoo-val szerte a világba.

Eszméletlen régen szeretnénk már eljutni Lampedusára, és most, hogy éppen volt pénzünk és éppen jó áron volt a repülőjegy, le is foglaltuk a JÖVŐ ÉVI nyaralásunkat, hova máshova, mint Lampedusára :)

Nálunk az utazásszervezés úgy működik, hogy először megvesszük a repjegyet, utána lefoglaljuk a szállást és a bérautót, és utána ha szükséges, foglaljuk a repjegyet, amivel eljutunk abba a városba, ahonnan a végső célállomásunkra utazunk.

Ezt a folyamatot követtük most is. Repjegy megvolt, jöjjön a szállás. Biyadhoo talált is a booking.com-on több nagyon jót is, lefoglalta az egyiket. Meg is jött rendben a visszaigazolás, majd rá nem sokkal jött a szállástól egy email, hogy sajnos-sajnos van valami technikai probléma, ami miatt a visszaigazolásban szereplő árnak éppen a duplája lenne a szállás - ami nekünk már vastagon nem érné meg persze.  Hát köszönjük, akkor ezt nem kérjük, nézelődünk tovább.

Foglaltunk is egy másik szállást, itt is rendben megjött a visszaigazolás. Itt már én is fel akartam hívni őket telefonon, hogy erősítsék meg a foglalást. Nagy nehezen elértem valakit, aki csak olaszul volt hajlandó beszélni, de mentségére legyen mondva, később küldött sms-t, hogy milyen email címre írjak neki, mert angolul csak írni-olvasni tud, beszélni nem. Írtam is neki, hogy a foglalásunk megerősítése ügyében érdeklődöm. Mit tesz isten, itt is azt a választ kaptam, hogy a foglalás rendben, de az ár a booking.com-os ár duplája. Mint utóbb kiderült, ugyanezt az információt a szállásadó közvetítette a booking.com felé is. Közben Biyadhoo is élénk telefonkapcsolatban állt a booking.com-mal, akik nagyon segítőkészek voltak, és ígértek nekünk megoldást, és szállást az általunk meghatározott maximális összegné nem többért.

Biyadhoo egyébként a biztonság kedvéért foglalt egy harmadik szállást is, őket épp ma délelőtt sikerült elérnem telefonon. Ember itt se nagyon tud angolul, úgyhogy életemben először megpróbálkoztam a legfontosabb dolgokat olaszul elmondani neki (melyik hónap hányadika, hány fő, mi a foglalás száma). Nagy nehezen megértettük egymást, ő is látja a foglalást, és - biztosan kitaláltátok - az ár itt is dupla.

Úgyhogy innen kedzve nem tudunk egyelőre jobbat, mint várjuk a booking.com segítségét (szerencsére közel egy év van még az utazásig, úgyhogy addig bármi megoldható). Sokszor foglaltunk már rajtuk keresztül és sosem volt probléma, úgyhogy én nagyon bízom benne, hogy meg fogják oldani ezt a helyzetet is. A szálláshelyek pedig meg fogják kapni a maguk negatív minösítését a megfelelő oldalakon (tripadvisor, ongo és társai)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search