A szervezés csodája, avagy judo verseny a külső szemlélő nézőpontjából

A történethez tudni kell, hogy Viki judozik már jónéhány éve. Elég sokszor vesz részt versenyeken, és szép eredményeket ér el (legnagyobb versenye egy Európa-bajnokság volt, ahol a korosztályában 3. lett).

Ezt a hétvégét nálunk tölti Viki. Szerdán este felhívja az apját, hogy most szólt nekik az edzőjük, hogy vasárnap verseny, reggel 8-ra kell menni a Megyeri útra, elvisszük-e. Persze, hogyne vinnénk, hát ha menni akar, hadd menjen. Azért egy kicsit rossz előérzetem volt, mert 1 vagy 2 évvel ezelőtt szintén itt a Megyeri úton volt egy verseny, ahol csak délután 2-re derült ki, hogy Vikinek nincs ellenfele, mert olyan korú, olyan súlyú gyerek, mint Ő, nem volt több. Addig ott szobroztunk és nagyjából halálra untuk magunkat.

Vasárnap (azaz ma) reggel 6-kor ébresztő (szebb napokon ilyenkor fordulunk a másik oldalunkra :-)), fürdés, reggeli, 7.15-kor indulás. Ugyan nincs messze kocsival a Megyeri út, de a tegnap leesett 25-30 cm hó miatt inkább hamar elindultunk. Meglepően jó körülmények között már fél 8 után odaértünk Újpestre.

Egyre csak jöttek és jöttek a gyerekek, már irtózatos nagy tömeg volt, és kezdtünk szitkozódni magunkban, hogy itt fogjuk tölteni a vasárnapunkat egy büdös tornacsarnokban, és Viki mindössze csak néhány percet lesz szőnyegen (mivel másodpercek alatt le szokta verni az ellenfeleit :-)).

Javában zajlott a mérlegelést követő sorsolás, amikor is összeállítják, hogy ki kivel fog versenyezni. Egyszer csak Viki megjelenik utcai ruhában (pedig egy órával korábban elment átöltözni), hogy mehetünk haza, mert az ő korcsoportját kihagyták a versenyből.

Hogy mi van????? Már megint???? Na neeeee.... Nem kicsit lettünk morcosak, hogy már megint át lettünk cseszve a palánkon :-( Aztán kisült, hogy Viki edzőjét, Józsi bácsit elfelejtették értesíteni a szervezők, hogy ez a verseny csak az 1998-2003 között született gyerekeknek van, így Viki az 1997-es születésével nem versenyezhet! Pontosabban versenyen kívül, valamikor délután 2 körül küzdhetett volna egy nálánál kb 20 kg-val nehezebb gyerekkel, de ezt Ő sem akarta. Így aztán még a verseny kezdete előtt leléptünk.

Tippem szerint magáról a versenyről is baromi későn jutott eszükbe a szervezőknek értesíeni Józsi bácsit, mert azért az elég hihetetlen, hogy a verseny előtt 4 nappal lesz biztos, hogy egyáltalán verseny van. Ahhoz azért itt túl sok gyerek volt, szerintem 80-an biztos voltak.

El is határoztuk, hogy legközelebb ide, a Megyeri útra nem jövünk versenyezni, akármit is ígérnek, hogy milyen sok ellenfél lesz. Eddig kétszer mentünk oda, és egyszer sem tudott Viki versenyezni. Nem tudom, kik a szervezők, de vagy Józsi bát utálják nagyon, és azért szívatják a csapatát, vagy egyszerűen ennyire idióták. Legrosszabb esetben mindkettő. Egyik rosszabb, mint a másik, és minket egyik sem vígasztal...

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search