Két hónap után újra itt

Most nézem csak, hogy már két hónapja nem írtam semmit, úgyhogy ideje pótolni. Lássuk csak, mi minden történt ez idő alatt.

Egy kicsit megkavartuk a márciusi nyaralásunkat, mert nem csak Phi Phi-n fogjuk tölteni az időnket, hanem egy hetet eltöltünk Phuket-en is, így két legyet, vagyis szigetet ütünk egy csapásra. Biyadhoo ismét nagyon szuper szállásokat talált, úgyhogy nem opció, hogy ne érezzük jól magunkat :)

Vettünk Wizz-jegyet Eindhovenbe, januárban megyünk egy kisebb társasággal egy egynapos kirándulásra. 

Aztán lecseréltük az erősítőnket, ami már kb 9 éves volt. Egy Denont vettünk helyette, ami már kezeli az Atmos-t is, így igazából venni kellett hozzá még két kicsi hangfalat, amit közvetlenül a mennyezet alá kellett felszerelni. És hát a hangja... A beállítás úgy működik, hogy van hozzá egy segédprogram, aminek meg kell adni, hogy milyen és hány darab hangfalat kötsz az erősítőre, utána be kell kötni a beállító mikrofont, és a program megmondja, hogy hová, hogyan helyezd el. Ezek után szépen magának bemér mindent, és durván 15 perc alatt kész is a beállítás. A korábbi erősítőnél a mélynyomó hangja nagyon idegesített, itt viszont nagyon kis kellemes, egyáltalán nem dübörög túlságosan. Az Atmos-ban hallgatható zenék, filmek meg a megtestesült gyönyörűség. Pedig nekem aztán igazán bot fülem van, de ez a cucc nagyon tetszik :)

A szervereinkkel is ügyködött egy keveset Biyadhoo. Az egyiket, ami már baromi hangos volt, lecserélte egy Raspberry Pi-re, illetve az Alexa vezérléséhez használt Android TV helyett is már egy Banana Pi dolgozik - stabilabb is és Alexát is felgyorsította.

Le kellett már cserélni az autónkon a gumikat, így négy év után :) Ismét egy négyévszakosat választottunk, a Vredestein Quatrac 5 lett a befutó, ami nagyon jó teszteredményekkel büszkélkedhet. Az alig két hetes gumival a remek minőségű budapesti utakon sikerült közelebbi ismeretséget kötni egy, az úton heverő tégla- vagy betondarabbal, amitől a guminak szerencsére semmi baja sem lett, de a vasfelninek (!) annyi. A gumis, aki a felnit cserélte, ő is azt mondta, hogy nagyon jó választás volt a Vredestein :)

És szintén közel négy év után, új szemüveget csináltattam. Ilyen nehezen még sosem sikerült keretet választani. Manapság olyan hülye szemüveg divat van, hogy a divatos keretek közül (ami az üzlet kínálatának 95%-át fedi le) egyik borzasztóbban néz ki rajtam, mint a másik. Végül az eladó kétségbeesésében már mondta, hogy akkor nézzük meg a férfi kereteket, hátha ott akad nekem való. Akadt is, de azzal meg az volt a gond, hogy nem lehetett volna elég vékonyra csiszolni bele a lencsét. Végül valahonnan a fiók mélyéről előkerített az eladó egy másik keretet, amibe lehet vékony lencsét rakni, és még tetszett is, úgyhogy közel egy órás szenvedés után sikerült megrendelni a szemüveget :) Most nagyon boldog vagyok vele, remekül látok, és tegnap kipróbáltam a fényre sötétedő funkcióját is, egészen sötét szürke lett a lencse, úgyhogy nagyon szuper :)

Azt hiszem, más említésre méltó nem történt :)

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search