Születésnapomra

"Harmicnkét éves lettem én" - írja József Attila, és írhatom én is, hiszen ez az igazság: ma van a 32. születésnapom.

Volt a mai napban jó is, és kevésbé jó is, de összességében szép napom volt.

Ma reggel kivételesen kocsival mentem munkába, mert csúsztattam, így hazafelé nem tudtam volna a busszal jönni. Alig, hogy felvettem a lányt, aki átveszi majd a munkámat, a Határ útnál, csöng a telefonom. Tomika az, lekéste a buszt, mert az elment pár perccel korábban, mint kellett volna. Szuper, irány a Népliget. Itt már biztos volt, hogy nem érünk ki 8-ra,  a munkaidő kezdetére, de hát ez van, majd csak túlélik. Végül nem késtünk sokat, csak úgy 5-10 percet.

Mivel bent a munkahelyen az a szokás, hogy akinek szülinapja van, süt sütit a kollégáknak, így tegnap én is konyhaművészkedtem. Na nem kell valami komoly dologra gondolni, sima kakaós piskótát sütöttem. De mivel életemben először csináltam ilyet, módfelett büszke voltam rá, hogy nem rontottam el. A kollégáknak is ízlett, úgyhogy teljes volt a boldogság.

Volt szerencsém összeveszni egy másik osztálynak a vezetőjével, aztán végül abban maradtunk, hogy ő is ludas volt abban, ami történt nem csak mi. Nekem ez elég, tekintve, hogy elég furcsa stílusban esett nekem az elején.

Aztán fél 3-kor végre eljöhettem :-) Hazafelé bementem a dunaharaszti Tesco-ba, hogy vegyek magunknak estére egy üveg bort. Nem is volt rossz ötlet, mert "nyertem" egy parfümöt. Történt ugyanis, hogy a bejáratnál leszólított egy parfüm reklámozós csajszi. Kérdezgetett mindenféléket, és nagyon hirdetett egy új fajta parfümöt. Egész kellemes illat, de nem akartam venni egyáltalán. Először 12,000-ért akarta odaadni a 150 ml-t, végül addig alkudoztam vele, míg azt mondta, ha megnevezek kettőt Párizs nevezetességei közül, akkor 3,000-ért elvihetem. Eiffel torony, Diadalív. Nem volt nehéz. Úgyhogy enyém a 150 ml-es parfüm 3000-ért, ki tudja, mire lesz még jó :-) Csodák csodájára még nyugtát is kaptam róla.

Jól elvitte az időmet a csajszi, de azért csak megvettem a bort. 2008-as Bock Cabernet Sauvignon. Nem olcsó, de elvégre egyszer van szülinapom egy évben, úgy döntöttem, megérdemlem :-)

Időben kellőképpen elcsúszva indultam vissza Pestre, hogy találkozzak Anyámmal, akivel már több éve mindig úgy ünnepeljük a szülinapomat (meg az övét is), hogy együtt ebédelünk vagy vacsorázunk és beszélgetünk egy jót.

Jó sok késéssel befutottam a Deák térre, ahová a találkozást beszéltük meg. Beültünk egy közeli éterembe. Ugyan még csak délután 4 óra volt, ami ugyebár se nem ebéd-, se nem vacsoraidő, mi mégis rendeltünk két tekintélyes adagot. Az volt a terv, hogy mindkét adagot megfelezzük, így mindketten eszünk mindkettőből. Rendeltünk egy gyömbéres sült lazacot roquefort-os salátával, meg egy nemtudommilyen fűszeres steak-et, szintén salátával. Ahhoz képest, hogy nem voltam éhes, egész jól elpusztítottam mindkét adagnak a felét :-) Evés után még beszélgettünk egy kicsit, aztán elindultunk hazafelé. Én is igyekeztem haza, meg Anyámnak is volt még programja estére.

Itthon teleengedtük a kádat finom meleg vízzel, és előtaláltam egy üveg fürdőolajat, amiből raktunk egy keveset a vízbe. Kár, hogy nem találtam meg hamarabb, mert nagyon jó találmány. Minálunk borzasztó klóros a víz, így teljesen kiszárítja a bőrünket, mire megfürdünk. De így, hogy beleöntjük az olajat, teljesen jó. El is határoztam, ha ez az üveg elfogy, vennem kell másikat. Fürdés közben benyakaltuk a bort, amit hoztam, most meg lassan megyek szundi. Sajnos holnap még menni kell dógozni...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search