Gay Pride

Tegnap este tényleg bementünk a piros lámpás negyedbe. Ahhoz képest, amilyen nagy területen volt pár évvel ezelőtt, mostanra elég szépen összeszűkült. Azt mondják, a városvezetés kisebb területre akarja szorítani a "vigalmi negyedet", mert ma már sokkal kevesebben vannak, akik a prostitúciónak eme legális formáját űzik, és sokkal kisebb is a kereslet az ilyen szolgáltatásokra.

Mindenesetre a hangulata ugyanolyan, mint volt, sok-sok fiatal van, a vendéglátóipri egységekben elég nagy a tömeg, mindenhonnan  füves cigi szagát lehet érezni, és azét az ablakokban is ácsorognak leányzók (meg egy-két helyen travik is).  Egy fél órán keresztül még jól is éreztem magam, aztán mikor már megtelt az orrom a füves cigi szagával, és lépten-nyomon nekem jött valaki az utcán, na akkor már elegem lett a dologból. Szerencsére mindenki fáradt volt már, úgyhogy hamar hazajöttünk.

Mára meg nem volt más program, mint a Gay Pide, az Amsterdamban már hagyományosnak számító melegfelvonulás.

Délután 2-kor kezdtek vonulni a hajók a csatornán, de mi már jóval előtte, úgy fél 1 felé kimentünk, hogy jó helyünk legyen. Sikerült is az egyik csatorna partjánál letáboroznunk, ahol ráadásul találtunk székeket is, amiet nem tudjuk, ki és miért tett oda, de nekünk kimondottan jól jött, hogy leülhettünk rájuk :-)

Ez a felvonulás még mindig egy hatalmas nagy buli, látszik, hogy tényleg mindenki jól érzi magát, és továbbra sincs beszólogatás meg tojásdobálás. Azt hiszem, az otthoni Meleg Méltóság Menete még fényévekre van ide...

Meglepve, ámde örömmel tapasztaltam, hogy Lacikának és Jar Jar-nak is tetszett a dolog, pedig féltem tőle, hogy ki lesznek akadva...  Úgy tűnk, mindenestül bejött nekik Amsterdam :-)

Fotóztunk meg videóztunk egy csomót, de nem vártuk meg a felvonulás végét, mert láttuk, hogy közeleg az eső. Már a villamoson ültünk, amikor leszakadt az ég, úgyhogy nagyon jól tettük, hogy eljöttünk.

Holnap meg társasjáték party lesz holland gittegyyletesekkel, plusz van itt még egy német hapsi, aki ma este itt fog aludni, ő német gittegyletes és a Gay Pride-ra jött ide. Gondolom, még várost néz, mert már   vagy 4 órája a színét se láttuk...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search