A nem létező keresztanya

Mától tessék felnézni rám, mert keresztszülő lettem. Vagy nem is? :-) Mindjárt meglátjátok, miért kérdés ez.

Ma volt Larion keresztelője. Még tavaly meséltem, hogy engem szánnak a gyerkőc keresztanyjának, és itt taglaltam az ezzel kapcsolatos aggályaimat és örömömet is. Na hát akkori döntésemhez híven azóta sem keresztelkedtem meg, és mivel photoshop-polt keresztlevelet sem sikerült gyártani :-), végül az a döntés született, hogy bár a család engem fog tartani Larion keresztanyjának, hivatalosan, papír szerint Ági, Noémi húga lesz a keresztanya.

Amikor odaértünk a templomhoz, akkor derült ki, hogy a pap Ágit se fogadta el keresztanyának, mert ő nem római katolikusnak, hanem reformátusnak van keresztelve. A keresztség tanúja vagy mije lehet, de keresztszülő nem. Érdekes, a másik templomban, ahol Larát keresztelték, ott simán lehetett Ági keresztszülő. Na mindegy, nem értem én ezt.... Azaz sejtésem van a dolog okáról, de azt inkább hagyjuk... Úgyhogy kicsi Larion keresztlevelében csak a keresztapja van feltüntetve, merthogy ő római katolikus, így a valóságban van neki két keresztanyja is, de papír szerint meg nincs egy se. Jópofa, nem? :-)

Maga a keresztelő egyébként egész gyorsan lement, annak ellenére, hogy katolikus szertartás volt. Összesen három kisgyereket kereszteltek, akik közül az egyik egy nem idén barnult család sarja volt. Jót mulattam magamban: a kisgyerekeket úgy keresztelik meg, hogy a szülők tartják őket a karjukban, a pap pedig a homlokukra önt egy kis keresztvizet. Az első kislány picit sírdogált, a nem idén barnult kissrác (aki mellesleg a három gyerek közül a legnagyobb volt) visított, mint ha nyúznák, Larionnak meg egy hangja se volt. Nem hiába volt ez így, a nem idén barnult gyerek biztos már most utál fürödni :-))))) Mi lesz vele ha nagy lesz, akkor hogy fogja utálni?! (Na jó ez egy kicsit rasszista volt, de nem tehetek róla, nagyon viccesen jött ki:-))

Keresztelő után Noémiéknél volt ebéd meg dumáltunk egy kicsit, aztán ennyi.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search