Miért indul már megint ilyen pocsékul ez az év???

Úgy tűnik, hiába reménykedtem, hogy ez az év jobb lesz, mint a tavalyi volt, mert eddig kísérteties a hasonlóság sajnos.

Történt ugyanis, hogy tegnap ripityára törte az autónkat egy aranyos drága középkorú hölgyike, aki a szakadó esőben úgy érezte, hogy ő még átfér a piros lámpán, keresztül a 2x3 sávos, villamossínes Hungária körúton. Csak hát az istenadta nem gondolt rá, hogy a Hungárián zöldhullám van és lendületből is jöhetnek autók, ahogy jöttünk mi is. Jó 40-nel vagy 50-nel kaptuk oldalba a nénikét, légzsák nyílt neki is, nekünk is, az autónk jelenleg egy halom roncs  (trailerrel vitték el, mert menni se tud magától), és ez az aranycsillag hölgyemény persze nem hajlandó elismerni a felelősségét a balesetért. Úgyhogy volt közel két órás helyszínelés a hidegben-esőben, meg tanúvallomások felvétele meg hasonlók, aztán most várhatunk hónapokat, mire határozatot hoznak és megcsináltathatjuk az autónkat.

De a legédesebb  a következő: Ugye nyílt a néninek az oldallégzsák az ütéstől. Normális ember tudja, hogy a légzsák is és a biztonsági övfeszítő is robbanószerrel működik, vagys egy kicsike robbanás van, amikor működésbe lépnek ezek a cuccok. A robbanás meg füsttel jár. Nénike ezt nem tudta, ezért állítólag megijedt attól, hogy füst van az autóban.  Mivel mi baloldalról kaptuk el, ezért a vezteőoldali ajtót nem tudta kinyitni, így átmászott a jobboldalra és kiszállt ott. De ezen manőver előtt arról az aprócska dologról feledkezett csak meg, hogy leállítsa a kocsit, üresbe tegye az automata váltót és behúzza a kéziféket. Ennek következtében a háromsávos úton a forgalommal szemben (!) vagy 150 métert gurult a kocsi, teljesen üresen, vezető nélkül, sebességben! Aztán nekiment a járdának, ettől megfordult, keresztülment a három sávon, majd a villamossínen, majd még három sávon, és a túloldali járdán állt meg. Kész csoda, hogy mindezzel együtt összesen rajtunk kívül egy autót tört össze. Pedig ha mindez nem szombat este fél 9-kor, hanem mondjuk hétköznap délután 5-kor történik, akkor bizony tömegszerencsétlenséget is okozhatott volna.

Esküszöm, örülhetek ezek után, hogy be voltunk kötve, nyílt a légzsák és igazából nincs semmi bajunk, 1-2 kisebb húzódástól eltekintve. Egyébként pont arra jött egy mentőautó, megálltak, kérdezgették, hogy minden oké-e, nem kell-e ellátni senkit, de szerencsére nem kellett. Az is szerencse, hogy rendőrök is jártak arrafelé, így konkrétan nem kellett rendőrt se hívni, jöttek maguktól. De hát sokra megyünk vele, autónk ettől még nincs, és a fene tudja, hogy ebben a nagy jogbiztonságban, ami mostanság idehaza van, tényleg a csajszit fogják-e kihozni felelősnek. Ha nem, akkor bele se merek gondolni, hogy mi lesz....


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search