A szállásunk

 

 

Arról még nem is meséltem, milyen a szállásunk, hát most pótolom :-)

Itt Adeje-ben, ahol lakunk, minden szállás a hegyoldalban van, még a partközeliek is. A mi szállásunk úgy 5-600 méterre van a tengertől, de pont azért, mert meredek hegyoldalban vagyunk, ebben a 40 fokos melegben nem épp szerencsés dolog gyalog lemenni (mármint lemenni oké, de feljönni....).

Egymás mögött elég sok kétszintes "sorház" van, így egymás fölött két szoba van mindenhol. Kívülről elég szépen meg vannak csinálva a a házak, és a kert maga is szép, gondozott, tele virágos növényekkel, szóval tényleg jól néz ki.

A szobák maguk nem túl nagyok: van egy amerikai konyhás nappali, itt van egy heverő, van egy picike fürdőszoba fürdőkáddal, bidével, wc-vel és mosdóval, meg egy hálószoba két rendes ággyal. A konyha nagyon alapszinten van felszerelve, a mi szobánkban ráadásul a hűtőnek mélyhűtő része nem hűt eléggé, így a fagyi, amit beleraktunk még az elején, másnapra kissé folyós lett és dobhattuk a fenébe :-(, a sütő pedig nem melegszik fel eléggé, így sütni nem lehet benne. Laciéknál ezek mind jól működnek, náluk a főzőlap veri le időnként a biztosítékot...

Tulajdonképpen különösebben nagy baj nincs a szobákkal, csak látszik rajtuk, hogy kicsit lelakottak. Nekem a legnagyobb bánatom az, hogy időnként összefutok egy-egy csótánnyal. Mondjuk a 2 hét alatt láttam összesen 3-at vagy 4-et, de szereztünk csótányirtót és ki tudjuk nyírni őket. Amúgy a tisztasággal komolyabb baj nincsen, bár lehetne még mit javítani ezen a téren (pl. pókháló a sarkokban, stb).

A teraszról a kilátás nagyon szép, minden szoba a tenger felé néz, és ha nem túl párás az idő (jellemzően este, napnyugta környékén), akkor jól látni a szemben levő másik szigetet, La Palma-t.

A szállodához tartozik egy nagy medence, körülötte napágyakkal és napernyővel, és a medencében fűtött tengervíz van, ami nagyon-nagyon kellemes. A medencénél van egy bár és egy étterem, illetve van egy szép parkos rész, amin le lehet sétálni félútig a tenger felé, csak épp kimenni nem lehet, mert a lenti kapu zárva van. A medencén túl van egy teniszpálya és egy kosárlabdapálya, illetve vannak még pingpongasztalok is, és egy pici golfpálya.

Egészen tegnapig még animáció is volt: lövészet, víziaerobik, vízilabda, és pingpong versenyek napközben, esténként pedig Mini Disco, Bingo, és egy vagy két valamilyen showműsor: papagájshow, kígyóshow, divatbemutató, ilyesmi. Az esti műsorok mondjuk eléggé ad hoc jellegűek voltak, mert nem mindig az volt, amit kiírtak, vagy nem mindig olyan sorrendben, ahogy kiírták.

Volt egy DJ srác, aki a kicsiket nagyon kedvelte, Larion például imádott az ölében lenni. Tegnap összefutottam a sráccal délután és kérdeztem, mi lesz az esti program, mire mondta, hogy semmi, mert a cégnek, aki őket ideküldte animátorkodni, a szálloda már nem fiizet egy ideje, így ők lelépnek. És tényleg, este láttuk, hogy összepakolták a cuccaikat és távoztak. Kicsit szomorúak voltunk miatta, de szerencse, hogy csak az utolsó 3 napra történt ez, és nem mondjuk rögtön a második napon.

Hát kb. ennyit a szállásunkról.

Ma délelőtt lent voltunk a tengerparton és az egyik árusnál láttunk egy k..va nagy felfújható delfint megakciózva óccóér' :-) Be is újítottuk magunknak a kicsikét, és délután a medencénél azon bohóckodtunk. Nem tudom, ma mi volt, de a medencénél annyian voltak, mint az oroszok, még szabad napágyat se találtunk, így letáboroztunk egy szép kis bokor alá. De ez nekem még jobban is tetszett.

Este még felnézünk a recepcióhoz hogy lesz-e valami műsor, meg lemegyünk ajándékokat shoppingolni, aztán holnap pihenés. Honapután meg megyünk haza, aminek Biyadhoo és én nem örülünk, rajtunk kívül iszont mindenki úgy várja, mint a Messiást.

 

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search