Egy kis antireklám...

... az OTP-nek...

Történt ugyanis, hogy a cégnek, ahol dologozom, van egy számlája ennél a fantörpikus banknál. Ahhoz, hogy utalni tudjunk a számláról, Elektra terminált kell telepíteni. Ezzel még önmagában nem is lenne gond, de ahhoz, hogy a terminál működjön, tehát ne csak nézegetni, hanem utalni is tudjak, kell egy ún. programpéldány-azonosító.

Meg is igényeltünk két ilyet a két gépre, amire telepíteni akartuk, annak rendje s módja szerint. Be is lettek regisztrálva a terminálok szépen. Igenám, de az én gépemet nemrég újra kellett rakni, mert valami összeomlott benne, a másik gép gazdája meg elment szülni, így a profilját, és a hozzá felrakott elektra terminált szépen legyalulták.

Nagy naívan felraktam magamnak újra az elektrát, majd jött a nagy koppanás, amikor utalni akartam, hogy hát bizony ez a terminál nincs regisztrálva. Próbálkozok, mint hülye kutya tavasszal, olvasom a leírást, de nem értem, hogy mit akarnak (jelzem, hogy még a maguktól elszállt IT-sok is power user-nek tartanak és tudják, hogy nem ma kezdtem, szóval nem azért nem értem, mert hülye vagyok :-)).

Van viszont egy telefonszám a helpdeskjükhöz. Felhívom, elmondom, hogy mi a gondom. Mire a csajszi abban a kis bicskanyitogatóan kioktató, hülyének nézős stílusában előadja, hogy hát ezt nagyon elrontottuk, mert nem újratelepíteni kellett volna, hanem a gép legyalulása előtt a program mappaszerkezetét és benne a file-okat, le kellett volna menteni, majd vissza kellett volna másolni. Na de honnan a f.szomból kellett volna nekem ezt tudnom, amikor nincsen leírva sehol. Ma direkt végigolvastam a leírást és nem találtam.

Kérdezem: akkor mi a megoldás? Hát ha nincs mentés, akkor csak az, hogy új programpéldány azonosítót kell igényelni... Köszi... Na de ahhoz adatlapot kell kitölteni, a góréval alá kell íratni, be kell küldeni eredetiben az OTP-be, aztán várni kell a csodát, hogy küldjék a cuccot. Addig meg nekem áll az utalásom, mert ezt a cuccot nem utalhatom el a másik bankból, muszáj ebből a szemét OTP-ből fizetni....

Az a bajom ezzel az egésszel, hogy nincs normálisan leírva sehol, hogy te hülye, ha újra kell rakni a gépedet, akkor mentsd le előtte ezt a szart, illetve ha már így van, akkor a helpdesk miért beszél úgy velem, az ÜGYFÉLLEL, hogy legszívesebben felpofoztam volna a csajt? Ha én beszélnék így egy ügyfelemmel, már úgy kirúgtak volna, hogy a lábam nem érné a földet. A legjobb az egészben az, hogy ez nem intézhető online vagy faxon vagy emailen, nem, kizárólag EREDETI aláírt programpéldány-azonosító igénylést fogadnak el ezek a nyavalyások, ami a magyar postát ismerve több napig fog keringeni valahol a káoszukban.

És még ezek mondják magukról, hogy szolgáltatnak... Ott rohadjanak meg mind, ahol vannak!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search