Megint itthon

Tegnap elérkezett a hazautazásunk napja. Délelőtt még bementünk a városba, meg akartuk mutatni a gyerekeknek a Begijnhof-ot, és az Amsterdam Museum szabadon látogatható részét. A múzeumba nem tudtunk bemenni, mert pont átalakították, így a kölkök lemaradtak a hatalmas és csodaszép festményekről :-( A Begijnhof-ba viszont be tudtunk menni. Ez gyakorlatilag egy kerítéssel körbevett terület, ahol nagyon szép házak vannak és gyönyörű gondozott a park, és ahol kizárólag özvegy asszonyok kaphatnak lakást. Van saját kápolnájuk is, ami általában zárva van, de most kivételesen be lehetett menni körülnézni. Sétáltunk tovább a Cetral Station felé, keresztül a Dam-on, ahol épp egy tűzzsonglőr tartott bemutatót. Néztük egy kicsit, aztán begyalogoltunk a Cetral-ba és hazavillamosoztunk.

Úgy volt, hogy D. fél 6-ra jön haza és kivisz minket kocsival a reptérre (ugyanazzal, amivel T. értünk jött csütörtökön). El is indultunk, de ahol fel kellett volna hajtani az autópályára, ott irdatlan nagy dugó volt. Olyan péntek esti, Balatonra menő M7-es feeling... Gyorsan hívtuk T-t, hogy mit csináljuk, merre kerüljünk, ugyanis nem egészen egy óránk volt kiérni a reptérre, keresztüljutni a biztonsági ellenőrzésen és megtalálni a gépünket. Mondta T., hogy a kocsit felejtsük el, vigyen ki minket D. a vonathoz és menjünk azzal (a vonatút mindössze 10-12 perc). Oké, kimentünk. Akartunk venni jegyet, de jegypénztár az nincs, csak automata. Az automata nem fogad el csak fém eurót, illetve valami spéci PIN card-ot (ez ilyen helyi bankkártya, ami kb semmire se jó, csak arra, hogy Hollandiában fizetgessen vele az ember). D. PIN card-ja nem működött, fém eurónk nem volt elég, az idő meg rohant... Úgyhogy fogtuk és jegy nélkül szálltunk fel a vonatra, és hevesen imádkoztunk, hogy ne jöjjön a kalauz.

Szerencsésen megúsztuk a kallert, és tényleg 10 perc alatt kijutottunk Schiphol-ra. Mire mindenen keresztülmentünk és megtaláltuk a kaput, ahol be kellett szállni a gépbe, épp kezdődött is a beszállítás, úgyhogy nagy mázlink volt :-)

A repülőút hazafelé nagyon kellemes volt, este fél 9 körül értünk Prágába, ahonnan még haza kellett autóznunk. Hajnali 2-re értünk haza.

Jó kis hétvége volt :-) A buli pedig folytatódik, mert csütörtökön jönnek T-ék :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search