Szép tavaszi nap

Tegnap este, 12 órányi munkából hazaérve azzal fogad Biyadhoo, hogy ma IMAX-ezni megyünk az Aréna Plaza-ba, a Cápák című filmet fogjuk megnézni. Nagy természet- és víziállat rajongó lévén nagyon örültem a hírnek. Fél 10-re mentünk a moziba, mert a 10 órás kezdés előtt fél órával át kell venni az előre foglalt jegyeket. A jegykiadó automata egészen vicces, két bankkártya terminál van egymás alatt, és marhára nem egyértelmű, hogy melyikbe kell dugni a kártyát, úgyhogy csak többedik próbálkozásra sikerült megszerezni a jegyünket, de végül megoldottuk ezt a problémát is. Megkaptuk a a 3D-s szemüvegünket, majd kis várakozás után bemehettünk a terembe.

Maga a film nagyon szuper, csak kár, hogy mindössze 45 perc hosszú. Aki szereti a természetfilmeket, annak érdemes megnézni, tényleg király. Olyan, mint ha az orrod előtt úszkálnának a cápák és ráják, szóval nagy élmény. A mesélő, aki egy tengeri teknős képében materializálódik, hát az egy külön műsorszám, nem semmi dumája van időnként :-)

Film után ettünk egy kis Haagen Dazs fagyit. Már ránk fért, tavaly októberben Amsterdamban ettünk utoljára :-) Most láttunk életünkben először zöld tea - hibiszkusz ízű fagyit, és hát muszáj volt megkóstolnunk. Mint általában a Haagen Dazs, ez is nagyon fincsi volt.

Ezt követően bementünk még vásárolni pár dolgot az ebédhez, aztán irány haza. Gyönyörű napsütés és tavasziasan meleg idő van ma, úgyhogy lent a kerti grillben sütöttük meg az ebédet. Biyadhoo feta sajttal töltött karajt csinált, életében először, de meg kell hagyni, isteni volt, betegre zabáltuk magunkat belőle :-) Nem túl bonyesz a dolog, fogod a felszeletelt karajt, kiklopfolod, bekened görög fűszerrel, majd megtöltöd feta sajttal, és összetekered, aztán grillen megsütöd. Rohadt jó, még köret nélkül is.

Az ebéd utáni borocskánkat még lent a kertben ittuk meg, napozás közben. Annyira szuper volt kint lenni kicsit a levegőn! Olyan meleg volt, hogy egy szál rövidgatyában és fürdőruha felsőben ücsörögtem, és szinte izzadtam. Szívtam magamba egy jó adag D-vitamint és energiát - rám is fog férni jövő hétre a zárásra... Komolyan, egy ilyen kertben elköltött ebéd után az embernek máris sokkal jobb a kedve.

Most pedig megyek a teraszra és olvasok egy kis Winnetou-t. A házimunka megvár, majd holnap megcsinálom, most élvezem az életet és lazítok. Néha kell egy ilyen nap is, nem igaz?


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search