Kotyvasztás :-)

Mára ismét gittegyletes főzőcskézés volt betervezve. Úgy volt, hogy jön Andi és Nofra is, de végül egyikük sem tudott jönni másegyéb elfoglaltságuk miatt. Pedig biztos megint betegre röhögtünk volna magunkat, mint szilveszterkor :-) Mint utóbb kiderült, a betegre röhögés így is megvolt, de haladjunk csak szépen sorjában.

Azt találtuk ki, hogy grillezni fogunk lent a kertben. Ennek megfelelően Ricsi megvette és bepácolta a husit, mi meg beszereztük a salátának valót és a tzatzikit.

Reggel felkelek, nézek ki az ablakon: zuhog az eső. Óhogyazajóédes...... Egyrészt sz.rrá ázott az ágyneműm, amit kint hagytam, hogy megszáradjon, másrészt meg így ugye ugrott a grillezés lehetősége is. Sebaj, jó lesz az úgy is, ha a légkeverés sütőben sütjük meg. Persze nem lesz olyan, mint amikor faszénen sül, de ettől még "egyszer meg lehet enni" :-)

Reggel 9 felé megérkezett Samtelen, aztán szép sorban mindenki más is. Ricsiék csak hárman jöttek, Anikó ugyanis közben beteg lett, így ő sajnos otthon maradt.

Nekiálltunk először megcsinálni a salátát, aztán Ricsi megsütötte a husit. Hát, most sem hazudtolta meg magát, nagyon fincsi lett :-) Na nem mintha a salátám rossz lett volna, olyan gyorsan elfogyott, hogy örültünk, hogy Ricsi is hozott salátaalapanyagot, különben csúnyán hoppon maradtunk volna :-)

Miután mindenki betegre kajálta magát, és Ricsiék meg István hazamentek, Viki, meg Andi (nem az az Andi, amelyik nem jött, hanem a másik :-)) észrevették, hogy odalent virágzik a bodza. Kitalálták, hogy süssünk bodzapalacsintát. Jó, süssünk, végülis van itthon hozzá minden. Izgis dolog ez a bodzapalacsinta. Sűrű palacsintatésztába kell belemártani az előzőleg megmosott bodzavirágokat, majd forró olajban ki kell sütni. Amíg sül az egyik oldala, addig a másik oldalon le kell vágni a bodzavirág szárát (állítólag az nagyon keserű), majd mikor megsült, meg kell fordítani. Lehetett volna lekvárral enni, de az nem volt, így összedobtunk egy Aranka csokipudingot. Samtelen kitalálta, hogy ne robotgéppel csináljuk, hanem verjük kézi habverővel.

Na hát Aranka "verése" meghozta az alaphangulatot :-) Közben megsült a bodzapalacsinta is, az is nagyon fincsi lett. De hát miután Aranka maradékát kinyaltuk a tálból :-))), na akkor aztán elszabadult a pokol :-))) Hát az az ökörködés, amit előadtunk Vikivel, Samtelennel és Andival, hát az azt hiszem, megközelítette azt az ominózus szilvesztert. Nagyon beteg volt :-))) Kár, hogy közben elment a délután, és Vikit vinni kellett haza, mert így Andi és Samtelen is leléptek.

Komoly egy nap volt. Amolyan "tápintós", ugye, Viki? :-)))))))))))))))


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search