Végre pörögtünk egy kicsit

Az elmúlt hétvége jó sűrűre sikeredett - az elmúlt néhány pihenős hétvége után jól is jött némi pörgés :)

Pénteken céges karácsonyi bulin voltam fönt a Várban, a Budavár Szalonban. Eléggé puccos hely, úgyhogy rendesen ki kellett öltözni :) Szerencsére nem tartottak a nagyfőnökök túl hosszú beszédet, úgyhogy hamar vacsorához jutottunk, utána pedig indult a buli, amin már nem maradtam túl sokáig.

Szombaton a KÖKI Terminálban volt gittegyletes társasjáték-tesztelés, és a gittegylet népszerűsítése zajlott. Egy hosszú asztalnál az arra járók ördöglakatokat és egyéb hasonló feladványokat oldhattak meg, két helyiségben lehetett társasozni, egy harmadik helyiségben pedig zajlott maga a tesztelés. Itt csak gittegyleti tagok vehettek részt, és a versenybe benevezett társasjátékokat próbálhatták ki, majd különböző szempontok alapján értékelniük kellett őket. A verseny két napig tartott, vasárnap délután volt az eredményhirdetés. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval szombaton miután sikerült kikászálódnom az ágyból, összeszedtük magunkat és mentünk tesztelni. Igazából azért mentünk, mert ki nagyon szerettük volna próbálni a  7 Wonders, azaz 7 csoda nevű társasjátékot. Hát ha másért nem, már ezért mindenképp megérte elmenni. Baromi jó játék, az elmúlt évek talán legjobbika. Pörgős, érdekes, le tud kötni, kell hozzá gondolkodni, stratégiát kialakítani, stb. El is határoztuk, hogy megvesszük és majd gyűjtjük hozzá a kiegészítőket is.

Végül addig-addig játszottunk, dumáltunk meg ördöglakatoztunk, míg majdnem este 9 óra lett. Ekkor ugrott be, hogy még kellene venni krumplit a másnapi főzőcskézéshez. Mákunk volt, mert a KÖKI-ben még nyitva volt a Tesco, így nem kellett máshová menni. Abból a szempontból viszont nem volt mákunk, hogy miután becsülettel kifizettünk mindent, amit vettünk, a kijáratnál ez az áruvédelmi izé becsipogott nekem. Na jött a biztonsági őr néni: menjen ki - jöjjön be - táskával - táska nélkül - pakolja ki a táskáját - stb-stb. Végül nagy nehezen kisütötte, hogy valószínűleg a melltartómban volt valami ami becsipogott - ez ugyan elég furcsa, mert ezer éve megvan ez a melltartó és még soha sehol nem csipogott be. Persze nem kizárt, hogy Tescoban még sosem voltam benne :) Na mindegy, normális volt a biztonsági őr csaj, látta rajtam, hogy nem akarok lopni, úgyhogy nem volt gond belőle, csak vicces volt a szitu.

Vasárnap meg 9-től konyha SIG-volt megint. Ezúttal Ricsi vezényletével Stroganoff bélszínt készítettük. Az a "vezénylet" kicsit túlzás azt hiszem, igazából Ricsi főzött, én mosogattam megállás nélkül, 1-2 ember meg még besegített a krumplihámozásba meg a csemegeuborka vagdosásba, de ezen túl inkább csak beszélgettek meg boroztak a népek.  Az ebéd szokásunktól eltérően már déli 12-re készen volt, utána még megsütöttük a krumplit meg főztünk egy kis rizst és kajaaaaa :) Ricsi főztje megint osztatlan sikert aratott :)

Időközben elfogyott a bor, és még mindenki ivott  volna, úgyhogy Nofrával irányt vettünk a Lidl felé. Már rájöttem, bennünket nem szabad összezárni, mert olyankor könnyesre röhögjük magunkat :)   Teljesen mindegy, hogy miről van szó, kb. egy görbébb fűszálon képesek vagyunk visítva röhögni :) Szóval kimondottan vicces kiruccanás volt.

Később megérkezett Ricsi családja is, akik a délelőttöt a KÖKI-ben töltötték a társasozás második napján. Ők is megkajáltak, aztán kitaláltuk, hogy akkor testületileg vonuljunk el a KÖKI-be, társasozzunk még egy kicsit. El is mentünk, ám játék előtt még kávéztunk egyet Frei Tamás riporter kávézójában. Egészen furcsa kávékat is lehet ott inni: pl. diókávé, dohánykávé, mandulakávé, meg hát persze a jól megszokott dolgok is kaphatóak. A dió- és a dohánykávé szerintem kimondottan fincsi. Különleges egy íz, annyi szent.

Lenyomtunk még egy 7 Wonders-t, aztán gittegylet-megváltó beszélgetésbe kezdtünk néhányan. Időközben lezajlott a "hivatalos ceremónia", a társasjátékverseny győzteseinek kihirdetése. Ezt követően még folytatódott a beszélgetés, és ismét valamikor 9 felé sikerült hazaérnünk.

Jó kis hétvége volt, lehetne ilyet máskor is :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search