Siam Park

A péntekre betervezett pihenés eléggé jól sikerült, mert végül csak itt a medencénél tanyáztunk, meg voltunk boltban venni pár ennivalót.

A Siam Parkot tegnapra terveztük, de mikor felkeltünk, láttuk, hogy tiszta felhő az ég, fúj a szél és picit hűvös is van. Na persze nem kell valami nagy hidegre gondolni, de azért mégis inkább elhalasztottuk a vízividámparkozást, jobb azt olyankor művelni, amikor ragyogó napsütés van.

Úgyhogy tegnap ennek megfelelően bent lődörögtünk a városban, meg pihengettünk, készítettük az enerigáinkat a vízividámparkra.

Ma már szerencsére szép időre ébredtünk, úgyhogy reggeli után egyből indultunk is. A Siam Park jó közel van hozzánk, kocsival úgy 8-10 percre. Mi ún. Twin Ticket-et vettünk még pár napja egy tengerparti kirándulásszervező irodában, ami azt jelenti, hogy ezzel a jeggyel egy napra be lehet menni a Siam Parkba, egy másik napon pedig egész napra be lehet menni a Loro Parkba (ha majd megyünk, akkor arról is mesélek).

Mikor odaértünk, nem voltak túl sokan, gyorsan bejutottunk, és megkaptuk a Loro Parkos belépőjegyeinket is. Nagyon komoly a rendszer, mert a belépőjegyed sorszámához hozzápárosítják az ujjlenyomatodat is (csak azt, nevet, ilyesmit nem kérnek), így azzal a jeggyel amit kapsz, csak te tudsz bemenni.

A bejáratnál minden családot lefotóznak egy fehér elefánt szobra előtt, és a fotót hazamenetelkor meg lehet vásárolni. "Okos" Viki elbújt és nem látszik a fotón, de persze ezt már csak akkor vettük észre, amikor a kész képet a kezünkbe nyomták... Ennek ellenére azért megvettük, mégiscsak egy emlék, még ha ez a tökagyú lány így át is vert minket :-)

Fotózkodás után ledobtuk a cuccainkat és irány a csúszdák.

Hát igazság szerint felsorolni is alig tudom, hányféle van. Tavaly teljesen készek voltunk Miamiban, hogy milyen király a vízividámpark, de ez most még azt is überelte. Egyrészt a rengeteg féle csúszda miatt, másrészt meg mert itt annyira gyönyörű a növényzet is, hogy csak néztünk. Rengeteg féle virágzó fa és bokor van, ami isteni illatot eredményez a pakban, és hát nem utolsó sorban irtó szépen is néz ki.

A hagyományos csúszdákon meg lusta-folyón felül itt is van olyan, ami Miamiban volt (amikor egy 90 fokban elforgatott hagymába csúszol bele egy négy személyes gumiban - én nem vagyok egy csúszdánsikítozós fajta, de ezeken azért én is erősen "sírtam" anyukám után :-)), csak itt Dragon, azaz Sárkány, illetve Vulcano, azaz Vulkán néven fut. Igen, itt két ilyen spéci csúszda van.

Aztán a másik különlegesség egy rohadt magas csúszda, ami az elején úgy 75 fokban jön le (majdhogynem szabadesés feeling), aztán egy majdnem vízszintes cső lesz belőle, amely cső keresztül megy egy tegervizes akváriumon, amiben dajkacápák, tigriscápák és egyéb cuki kis jószágok vannak, majd belemegy az érkezőmedencébe. Ezen a csúszdán csak Viki és Rita mentek le, mert ezen csupasz testtel kell lecsúszni, mi pedig azt nem vállaltuk, mert láttuk, hogy nem tökéletesek az illesztések a csúszdában így féltünk, hogy felsebesíti a hátunkats (elég brutál tempóban jönnek ott lefele az emberek). Én örülök is neki, hogy nem jöttem le rajta, azért Viki nem egy félős fajta, de ő is "sokkot kapott" a csúszástól :-)

Aztán amit még más vízividámparkban nem láttam: ki van alakítva egy fehér homokos kis strand rész, ahonnan egy jó nagy medencébe lehet bemenni. Ahogy mész befele, teljesen olyan, mint amikor egy homokos tengerpartról mész be a tengerbe, bár a víz maga édesvíz. Rohadt nagy a medence, és a túlpartja tele van pálmafákkal, szóval gyönyörűen néz ki. De a lényeg: ez valójában egy hullámmedence, amely 3 méteres (!) hullámokat szabadít a benne tartózkodók nyakába, minden órában 40 percen keresztül. Baromi nagy feeling :-) Olyan erővel jönnek a hullámok, mint ha tényleg tengerben vagy inkább óceánban fürdenél.

Miután minden érdekesebb csúszdát végigjártunk, hazajöttünk. Olyan szinten vagyunk elfáradva, hogy még a mozgás is nehezünkre esik. Meg is állapítottuk Biyadhoo-val, ogy öregszünk, nem bírjuk mi már ezt a strapát :-)

Mindenesetre felejthetetlen nap volt, nagyon örülök neki, hogy elmentünk!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search