Bér-party :-)

Apámék keresztgyerekeinek az anyukája (aki amúgy itt lakik a szomszédban) múlt héten ünnepelte a szüllinapját, és kitalálta, hogy meghívja néhány barátját egy kerti party-ra vasárnapra. Ezzel szemben már egész héten elég ócska idő volt, úgyhogy mondtuk Krisztinek, hogy ha rossz idő lesz, akkor nyugodtan feljöhetnek hozzánk, minálunk mégiscsak több a hely, jobban elfér a 16 ember, aki várható volt a bulira.

A sejtésünk be is igazolódott, elég sz.r volt az idő tegnap, úgyhogy a kerti sütögetésnek reszeltek… Ennek megfelelően már délután elkezdték Krisztiék felhordani hozzánk a cuccokat. Aztán amikor már elég sok dolog fent volt, akkor lementünk hozzájuk, és amíg meg nem jöttek a vendégek, ott iszogattunk meg dumálgattunk (na meg Rita és Biyadhoo szokás szerint izélgette egymást :-)).

Mikor megjött mindenki (beleértve Apámékat és két gittegyleti ismerősünket is, akikkel Krisztina is jóban van, ezért meghívta őket), felmentünk hozzánk, és ott kezdődött a kajálás. Volt gulyásleves, padlizsánkrém, sült padlizsán, görög sali, rizs, tiramisu, na meg az est fénypontja, a grillezendő hús :-) Kriszti jó előre bepácolta, mi meg nagy bátran elkezdtük a grillsütőben kisütni. Amikor már sült közel fél órája és még mindig tök nyers volt, akkor vettük csak észre apámmal, hogy tulajdonképpen Kriszti elfelejtette letisztítani és kiklopfolni a tarját, azért nem sül a nyavalyás..,. Na, nekikezdtünk rendbe szedni a husit és serpenyőben kisütni, még mielőtt az egész csapat éhen pusztul a húsra való várakozás közben :-) Valami másfél órát küzdöttünk vele ketten, de állítólag fincsi lett. Annyi előnye azért volt a dolognak, hogy munka közben remekül elszórakoztattuk és halálra röhögtünk magunkat :-)

Kellőképpen el is fáradtam a hús-bindzsizésben, úgyhogy sütés után benyomtam még az arcomba egy kis gulyást meg tiramisut (ezek nagyon fincsik voltak!!), aztán nagyjából ki is dőltem.

Valamikor este 9 felé elkezdtek hazaszállingózni a népek, a kitartóbbak pedig, akik maradtak, segítettek nálunk elpakolni meg rendet rakni, és visszahordták a cuccokat Krisztiékhez, ahol még állítólag hajnal 2-ig folytatódott a buli. Vicces kis este volt, el kell ismerni :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search