Kincsvadászat

Anyámnál a legkülönbözőbb, számomra borzasztó hasznos, számára viszont használhatatlan kincsek lelhetők fel.

Tegnap háziorvoshoz menet hozzá is beugrottam egy délutánra. Meséltem neki, hogy mennyire szeretnék venni fokhagymanyomót meg almacsumázót, de egyikért se vagyok hajlandó annyi pénzt adni, amennyiért árulják, lévén, nem használom őket olyan sűrűn, hogy érdemesnek tartsam ennyit költeni rá. Mire Anyám: "Ó, nekem két fokhagymanyomóm is van, az egyiket neked adom, almacsumázóm is van, azt is viheted, én nem használom." Éljen-éljen! Két komoly problémám megoldódott.

Aztán kiderült, hogy a pincéje tele van még jobbnál jobb dolgokkal, amiket ő nem használ. Van egy mindentösszevágó-mindentfölaprító elektromos kézikészülék, amihez jár két különböző méretű edény, amiben körbeforgó kés van (ezekben lehet hagymát, diót, húst, sajtot, akármit aprítani), továbbá tartozik még hozzá egy mérőpohár, valamint egy botmixer is. Kb. 10 éve ott peceredik a pincében, sosem volt használva. A tartozékokon még az eredeti, lezárt nejlon borítás volt... Én pedig pont ilyen cuccokat (elsősorban botmixert és hagymavágásra alkalmas készüléket) szerettem volna venni, úgyhogy ettől is megszabadítottam Anyámat :-)

Majd közölte, hogy van még a pincében fondue készlet, ami ugyan ezer éves, de semmi baja, és ő már nem használja, illetve egy hasonló paraméterekkel rendelkező kövönsütő nemtudommicsoda (tulajdonképpen egy vastag gránit vagy milyen lap, egy fém állványra felrakva, amit alulról spiritusszal kell melegíteni, és így lehet sütni a kövön húst, zöldséget, bármit). Ha már ilyen jól belejöttem, vigyem már el azokat is, neki csak a helyet foglalja.

Ezek után kaptam még egy magas nyakú, meleg téli pulcsit, egy halászgatyát nyárra, valamint egy szélnadrágot télire.

Úgyhogy végül fullra pakolt csomagtartóval jöttem haza egy egyszerű orvoslátogatásnak indult nap után :-)

Amúgy tök érdekes, hogy amikor Anyám tanult főzni, akkor ugye nem léteztek ilyen segédeszközök, így ő egy szál késsel csodákra képes a konyhában, én meg képtelen vagyok pl. megtanulni normálisan hagymát vágni vagy fokhagymát vakarni. És most már motivációm sincs, hogy megtanuljam, mert itt figyelnek a hozzávaló segédeszközök. Ezért aztán én el se férnék olyan kicsi konyhában, mint amilyen Neki van, sőt lassan a saját szép méretes konyhámat is kinövöm :-) Na jó, némi racionalizálással még lehetne helyeket felszabadítani, csak erre egyszer rá kell majd szánnom magam...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search