Mindennapi idegbaj

Ma mindenki összefogott ellenem, hogy még véletlenül se legyen jó napom :-(

Reggel munka előtt még be akartam menni boltba, kávét venni magamnak bentre. A munkába vezető úton kereszteznem kell egy vasúti átjárót, ami eléggé nagy bizonytalansági tényező minden reggel: ha nyitva van, tök jó és baromi korán beérek, ha le van zárva, akkor sosem tudhatom, meddig van zárva, és érdemes lenne-e kerülni. Persze sosem kerülök, mert mindig azt mondom, hogy most már biztos mindjárt felnyitják, most már biztos nem spórolnék időt, ha körbemennék.

Ma megszívtam, mert épp az orrom előtt csukódott le a sorompó. Szép türelmesen várok, jön az első vonat. Mit jön, cammog! Úgy 20-szal. Majd a vasúti átjáró közepén (!!) megáll. Jön szemből is a vonat, szintén 20-szal. Na nagy nehezen elmennek egymás mellett, ki az átjáróból, de a sorompó csak nem nyílik fel. Összességében 20 vagy 25 percig volt folyamatosan lezárva a sorompó, és 6 vonat ment el (mindegyik ilyen csigatempóban), mire nagy nehezen végre fehérre váltott a lámpa és fölnyílt a sorompó.

Megyek tovább, megúszom az összes trafipaxot, kiérek a városból az M0-ra. Megyek 2 km-t, majd beáll az egész, mint a szög. A további 2 km-t, ami a lehajtóig, ahol nekem ki kell jönnöm, hátra volt, laza 15 perc alatt sikerült megtenni… Eddigre már olyan idegbeteg voltam, hogy nem bírtam ki, föl kellett hívnom Biyadhoo-t elmesélni neki, hogy hogy jártam. Segíteni ugyan nem tudott a bajomon, de legalább jól kimérgelődtem magam valakinek, és ettől egy kicsit lenyugodtam.

Mondanom se kell, ugrott a közértbe menés, és még a tetejébe sikerült 20 percet késnem is. Remélem, nem fognak morogni, ha nem maradok este bepótolni ezt az időt, mert ma mindenképp pontosan kell hazaindulnom (ha ragaszkodnak hozzá, holnap majd bepótolom). Hogy miért, azt majd később (talán holnap) megírom.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search